Що таке проксі сервер?

Проксі сервер, який необхідний для захисту від мережевих атак, є посередником між Інтернет-ресурсом і комп'ютером користувача. Крім того, він забезпечує анонімність користувача та відкриває доступ до закритих сайтів.

Перевіряємо Wi-Fi покриття

Є безліч комерційних систем для інспектування мережі, які дозволяють з легкістю аналізувати покриття і коректність поширення сигналу вашої мережі Wi-Fi для поліпшення її продуктивності.

Що таке MAC-адреса?

MAC-адреса (від англ. Media Access Control - управління доступом до середовища, також Hardware Address) - це унікальний ідентифікатор, який присвоюється кожній одиниці обладнання комп'ютерних мереж. Не всі протоколи використовують MAC-адреси, і не всі протоколи, що використовують MAC-адреси, потребують подібної унікальності цих адрес.

What is DNS?

DNS (Domain Name System - a system of domain names) is a computer distributed system for obtaining information about domains. It is most often used to obtain an IP address by the host name (computer or device), obtaining information about mail routing, serving nodes for protocols in the domain.

A distributed DNS database is maintained using a hierarchy of DNS servers that communicate over a specific protocol.

Швидкість інтернет з'єднання

При виборі тарифного плану ми стикаємося з вибором швидкості інтернет з'єднання. Давайте спробуємо розібратися, що це таке за допомогою простих прикладів.

Напевно ви знаєте, що швидкість пересування автомобіля, людини, потяга або будь-якого іншого транспортного засобу вимірюється в різних одиницях. Якщо ми говоримо про машину, то її швидкість може вимірюватись в км/год, швидкість пересування мурашки або черепахи, напевно, буде логічніше вимірювати в м/год, а швидкість космічних об'єктів - в тисячах км/годину. Так само, існує шкала вимірювання швидкості інтернету.

Чому мій результат відрізняється від заявленої швидкості провайдера?

Працюючи в одному з провайдерів, я постійно стикався з критикою про те, що провайдер обманює і не виконує умови договору. Після довгих дискусій з користувачами, я вирішив створити власний ресурс Speedtest в якому я був би впевнений на 100%.

Головна причина створення даного ресурсу - користувач обирає не оптимальний сервер.